تعریف مشکلات جنسی
مشکلات جنسی انواعِ گوناگونی دارد که در این اختلالات فرد دارای فانتزیهای جنسی، تمایلات یا رفتارهای جنسی غیرطبیعی و ناهنجار است. این گروه از اختلالات به دلیل اینکه شامل موضوعات غیر انسانی، کودکان یا سایر افراد ناراضی می شود و در مواردی با تحقیر شدن فرد یا شریک جنسی اش همراه است، مشکلات و پیامدهای منفی متعددی برای فرد به لحاظ قانونی و اجتماعی، شریک جنسی اش و سایر اعضای جامعه به همراه دارد. لذا ارائه ی خدمات برای درمان انواع مشکلات جنسی در جهتِ بهبود زندگی زوجین و امنیت بیشتر در سطح جامعه در مرکز مشاوره و رواشناختی تداوی بسیار حائز اهمیت است. اختلالات و مشکلات جنسی، شامل محرکها یا اعمالی میشوند که متفاوت از رفتارهای عادیِ جنسی است، با این حال برای برخی از افراد جهت رسیدن به ارگاسم ضروری است. در واقع فرد مبتلا از لحاظ روانی برای رسیدن به ارگاسم به موضوعات خاصی وابسته است که در ادامه تعریف کوتاهی از هر کدام برای آشنائی بیشتر شما عزیران همراه ارائه خواهیم کرد.
انواع اختلالات جنسی
اختلال آزار خواهی جنسی (مازوخیسم)
در اختلال آزار خواهی جنسی یا مازوخیسم، فرد از تحقیر شدن، کتک خوردن، بسته شدن به زنجیر یا هر نوع رنج و آزار دیگری حین رابطه جنسی لذت می برد. در واقع شکنجه ای که به او وارد میشود برای او جذابیت جنسی دارد و معمولا وارد روابطی میشود که خود نقش برده و دیگری نقش ارباب داشته باشد.
اختلال آزارگری جنسی (سادیسم)
سادیسم، نقطه مقابل مازوخیسم است یعنی فرد از وارد کردن آسیب به شریک جنسی اش به لذت جنسی میرسد. در واقع با خیال پردازی یا دیدن آسیب به دیگری ارضا میشود. اکثر مبتلایان به اختلال سادیسم، مردان هستند و این اختلال معمولا قبل از 18 سالگی بروز پیدا میکند.
اختلال اعتیاد جنسی
اعتیاد جنسی به احساسِ اجبار و تمایل پایان ناپذیر به رفتارهای جنسی گفته میشود که پیامدهای منفی زیادی برای فرد به دنبال دارد، این افراد در محیط درسی، شغلی و همچنین روابط خود به دلیل اینکه کنترل کمی روی رفتارهای جنسی خود مانند خود ارضایی، اعتیاد به پورنوگرافی، هرزه درایی تلفنی و ... دارند با مشکل مواجه میشوند.
اختلال بچه بازی (پدوفیلی)
مشکل جنسی بچه بازی یا پدوفیلی، یکی از اختلالات جنسی شایع در دنیای کنونی است. فرد مبتلا به این اختلال که معمولا 5 سال بزرگتر از قربانی است از برقراری رابطه جنسی با کودکان زیر 13 سال که هنوز به بلوغ نرسیده اند لذت میبرد.
اختلال عورت نمایی یا نمایشگری
در اختلال عورت نمایی، فرد تمایل شدید و عود کنندهای برای نشان دادن اندام تناسلی خود به فردی غریبه دارد به گونه ای که از شوکه شدن فرد ناراضی لذت میبرد و به ارگاسم میرسد.
اختلال حیوان خواهی (زوفیلیا)
یکی دیگر از مشکلات جنسی، حیوان خواهی یا زوفیلیا است که طی آن فرد به رابطه جنسی با حیوانات تمایل نشان میدهد. در حالت شدید اختلال زوفیلیا، ارضای جنسی ممکن است با حیوان آزاری نیز همراه باشد.
اختلال جنسی خود ارضایی
خود ارضایی، یکی از روشهای جنسی است که هم در افراد مجرد و هم در میان افراد متاهل بسیار شایع است و در صورتی که به صورت مشغله ذهنی زیاد، عدم توانایی در کنترل خود ارضایی یا اخلال در عملکرد جنسی با پارتنر همراه باشد می تواند بسیار آسیب زننده باشد.
اختلال یادگار خواهی (فتیشیسم)
در اختلال جنسی یادگارخواهی یا فتیشیسم، یک شی مرکز جذابیت جنسی برای فرد است. اشتغال ذهنی این افراد با اشیایی نظیر کفش، جوراب، دستکش و ... است که ارتباط نزدیکی با بدن دارند و از این طریق تمایلات جنسی خود را ارضا میکند و به ارگاسم می رسد. در واقع برای رسیدن به ارضای جنسی به این شی وابسته هستند و آن را به برقراری رابطه جنسی با شریک خود ترجیح میدهند.
اختلالات جنسی خفته خواهی (سومنوفیلیا)
در اختلال خفته خواهی، فرد از مشاهده شخص خوابیده دچار تحریک میشود و در صدد نزدیکی با او بر میآید. در واقع این افراد تمایلی به برقراری رابطه ی جنسی با فردی که بیدار است ندارد و فقط در صورت مشاهده افراد در وضعیت خوابیده تحریک میشود.
اختلال جنسی مرده خواهی (نکروفیلیا)
نکروفیلیا یا مرده خواهی، نیز یکی از دیگر از رفتارهای نامتعارف و مشکلات جنسی است که در آن فرد با مشاهده یا برقراری تماس جنسی با فرد مرده ارضا میشود. افراد مبتلا به اختلال نکروفیلیا معمولا در مکانهایی مشغول به کار میشوند که بتوانند با جنازهها در تماس باشند.
مشاوران مرکز مشاوره و رواشناختی تداوی، به طور خلاصه چنین توضیح میدهند که انحرافات و اختلالات جنسی در تمام طول تاریخ و در تمام نژادها وجود داشته است. اختلالات جنسی شامل هرگونه رفتار جنسی است که با معیارهای کموبیش موردقبول جامعه مغایرت داشته و به کسی منحرف گفته میشود که کیفیت و یا هدف کششی جنسی او غیرطبیعی تلقی شود. برداشت ما از اعمال جنسی طبیعی و یا انحرافی بستگی به ارزشیهای موجود در اجتماع خودمان نیز دارد.
سکسولوژی
طبق آماری که مرکز مشاوره و رواشناختی تداوی روی آن تحقیقاتی انجام داده است، 40 تا 60 درصد از مشکلات زناشویی، ناشی از روابط جنسی است. پس بنظر میآید بررسی علمیتر مقوله ی سکس در موارد درمانی، لزوم بیشتری پیدا کرده و در نتیجه جوامع علمی را بر آن داشته تا پایه ریز علم نوینی باشند که سکسولوژی نام گرفته است. سکسولوژی علمی است جدید و چند وجهی، که ارتباط تنگاتنگی با علوم پزشکی، روانپزشکی، روانشناسی، آمار، جامعه شناسی، جرم شناسی، زیست شناسی و حتی هنر و موزیک دارد.
اما تعریف علمی سکسولوژی عبارت است از: مطالعه هدفمند رفتار جنسی در انسان و حیوان که این رفتار از قبل از تولد جاندار شروع گشته و در طول زندگی او ادامه می یابد. سکسولوژی در اکثر فرهنگ لغات، تحت عنوان "علم مطالعه جنسیت" تعریف میشود. جنسیت درواقع همان شرایطی است که یک مرد را از زن متمایز میکند و سکستراپی عبارتست از رفع تخصصی گرفتاریها و مشکلاتی که فرد در رابطه با رفتار جنسی خود و یا شریک جنسی خود دارا میباشد. سکسولوژی مدرن ترکیبی از زمینه های متفاوتی همانند روانشناسی، آمار، بیولوژی، جامعه شناسی، آسیب شناسی و مردم شناسی میباشد. نکته قابل ذکر اینکه سکسولوژی یک علم توصیفی است و نه یک علم تجویزی بدین معنی که سکسولوژی بیش از آنکه در پی تایید و یا تکذیب رفتار جنسی باشد در پی ریشه یابی علل رفتار و عوامل موثر بر این رفتار میباشد. بنابراین چنانچه شخصی دچار اختلالات جنسی باشد میتواند به دور از هر گونه ناراحتی و حس اینکه ممکن است مورد قضاوت یا سرزنش قرار بگیرد، در مرکز مشاوره و رواشناختی تداوی مورد مشاوره و درمان قرار میگیرد.